Monday, March 20, 2017

Kanji Rintang, Resistant Starch?

•Kanji rintang ialah serat makanan yang tidak dapat dihadam oleh manusia, namun digunakan sebagai sumber makanan oleh bakteria di usus besar.
•Bakteria akan fermentasikan kanji rintang dan menghasilkan butyrate. Penghasilan butyrate yang berterusan memastikan kerosakan pada tisu usus mudah dikesan, dan sel yang rosak akan bertindak balas mengaktifkan sistem untuk musnahkan diri sendiri, lantas sel itu tidak akan berkembang menjadi kanser.



Related Posts:

  • Seminar HEP Kebangsaan 2013Calling for Seminar HEP Kebangsaan 2013 Anjuran KK Bukit Beruang dah ditutup pada 28.10.2013 Isnin lepas.   Garis panduan yang telah disediakan oleh KK Bukit Beruang adalah seperti di link.  Garis Panduan Penulis… Read More
  • Google ImageHow you want to know the origin of certain picture? not too accurate, but you'll find other website that also share the same picture. How... In my case I want to know the source i saved the picture from. Here the steps: 1. O… Read More
  • iCBST 2014 INTERNATIONAL CONFERENCE ON BUSINESS, SCIENCE AND TECHNOLOGY iCBST 2014 INTERNATIONAL CONFERENCE ON BUSINESS, SCIENCE AND TECHNOLOGY International Postgraduate Network (IPN.org) is hosting iCBST 2014 International Conference on Business, Science  and Technology which wil… Read More
  • PEMPROSESAN HASIL IKAN DAN HASILAN LAUT  SPK 3074 : PEMPROSESAN HASIL IKAN DAN HASILAN LAUT Berikut merupakan cara untuk mendownload melalui 4shared.com: Seterusnya...  Boleh klik di bawah. Nota modul: FOLDER NOTA MODUL SPK 3074 PEMPROSESAN HASI… Read More
  • TUGASAN KEROPOKBerikut dilampirkan link bagi TUGASAN KEROPOK yang mana hard copy telah diedarkan ke kelas. namun disini adalah soalan tugasan tersebut softcopy. boleh save pada pelajar yang berminat. TK.TUGASAN KEROPOK 15.04.2013 Tugasan h… Read More

0 comments:

Post a Comment