Monday, March 20, 2017

Kanji Rintang, Resistant Starch?

•Kanji rintang ialah serat makanan yang tidak dapat dihadam oleh manusia, namun digunakan sebagai sumber makanan oleh bakteria di usus besar.
•Bakteria akan fermentasikan kanji rintang dan menghasilkan butyrate. Penghasilan butyrate yang berterusan memastikan kerosakan pada tisu usus mudah dikesan, dan sel yang rosak akan bertindak balas mengaktifkan sistem untuk musnahkan diri sendiri, lantas sel itu tidak akan berkembang menjadi kanser.



Related Posts:

  • Pemeriksaan Makanan Dalan TinNyatakan langkah-langkah yang dilakukan dalam pemeriksaan makanan dalam tin berdasarkan video di bawah. … Read More
  • SIC... Kish style Refer to my fren's blog scribblyunid so here is my daily blog: Day 01: "SIC is stand for Self Improvement Challenge, I put that name so I will focus to challenge myself to share something good.Internet will be … Read More
  • Day 2 : SIC What ur good deeds for today? Mine... 1. Preparing bento for my kids. O o o.... same routine actually 2. Made #greentea #booch for Efa and Adila. Really high in polyphenol, good for sinus. It's really work for me. Efa shar… Read More
  • Kolej Komuniti Sungai Petani (Makan-makan) Normal 0 false false false EN-MY X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 Di atas je… Read More
  • Jumlah keasidan Read More

0 comments:

Post a Comment