Monday, September 10, 2012

SPK 1014: PENGENALAN SAINS MAKANAN : UNIT 9 : ASAS MIKROORGANISMA (II) - MIKROSKOP


OBJEKTIF AM :
1.Memahami konsep umum yang berkait rapat  dengan mikroskop .
 
OBJEKTIF KHUSUS :
Di akhir unit ini pelajar akan dapat :-
1.Mengenalpasti dan menerangkan fungsi setiap komponen mikroskop.
2.Memilih kuasa kanta mikroskop yang sesuai dengan kegunaannya.
3.Menggunakan mikroskop dengan cara yang betul.
4.Mengaplikasikan cara-cara penjagaan mikroskop.
5.Menjalankan teknik aseptik dan pensterilan sebelum memulakan amali yang melibatkan mikroorganisma.
6.Membezakan teknik-teknik pewarnaan mikroorganisma yang boleh dilakukan.
Di sini dikepilkan nota (dalam bentuk ppt) bagi bahagian yang akan diajarkan untuk student SPK1 Kolej Komuniti Arau pada 13.09.2012. 
nota mikroskop UNIT 9 

Selain itu, di sini disertakan lembaran kerja untuk amali berkenaan dan nota modul yang berkaitan. lembaran kerja mikroskop
nota modul

0 comments:

Post a Comment